2022. február 25., péntek

Hol van a HATÁR?

Nincsenek szavak arra, ami most történik.

Megrendülten olvasom a híreket. Mintha az Emberiség nem tanult volna a történelemből. Mintha ugyanazt játszanánk le újra és újra. Mintha még mindig nem lenne egyértelmű, hogy egy háborúnak SOHA nincsen valódi győztese. 

Csak vesztesek vannak, minden oldalon. Azok is veszítenek, akik győznek. Sokat veszítenek. Még akkor is, ha a fizikai szinten másképp  látszik. Lehet, hogy nyernek pénzt, területet, új piacot, gázt vagy olajat - ki tudja, még mit. De ki vet számot azzal, mit veszítenek??? Hány Ember Élet, milyen betölthetetlen űrök, mennyi seb, mennyi csalódás és kiábrándulás, mennyi, több Emberöltő alatt sem feldolgozható fájdalom marad utána? Mennyi vád és harag mind a két (vagy több) oldalon?

Talán egyének, érdekcsoportok  nyernek? Látszólag, lehet. Valójában ebben sem hiszek. Be tudjuk csapni magunkat. Tudjuk áltatni magunkat azzal, hogy LE-győztünk valakit, valamit, hogy jogunk van hozzá, hogy nekünk van igazunk, hogy valójában nekünk jár, hogy ezzel gazdagabbak leszünk, és a másik úgysem érdemli meg. És persze, a másik a hibás. Önmagunk elől nincsen hová menekülni. Hiszek benne, hogy ott belül minden Ember TUDJA, mit tett. Akkor is, ha ez nem látszik kifelé. Akkor is, ha mások azt hiszik, neki nincs is lelkiismerete. 

Aki háborút vet, fájdalmat arat.

Mit tehetünk mi, közemberek? Mit tehetünk, hogy megálljon az őrület? Mit tehetünk, hogy megállítsuk azt a gépezetet, ami beindult, és mindent maga alá tiporhat? Mindent, ami fontos nekünk, amit eddig felépítettünk, amit és akit Szeretünk?

Valószínűleg mindenkinek megvan erre a saját válasza. 

Fitos Mónika meditációs tréner ingyenes, közös meditációt hirdet ma este 20 óra 30 perces kezdettel, Zoomon a helyzet rendeződéséért. Semmiféle előképzettséget nem igényel a részvétel. 

Ha úgy érzed, tenni szeretnél valamit a Békéért, akkor gyere!

Fitos Mónika közös Zoom meditáció Fb posztjának linkje 
Kép: Pixabay geralt / 23978 imagesNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése