2016. június 16., csütörtök

Coaching

Mit tesz az Ember, hogyha elakad?

Hogyha nagyon vágyik valamire, de fogalma sincsen, mit kellene tennie? Hogyan tudná elérni álmai célpontját?





No jó, ez talán azért túlzás. Mármint az, hogy fogalmunk sem volt. Voltak ötleteink. Talán túl sok is. Választani kellene - de hogyan?

Az tény, hogy ott volt a rengeteg probléma, mint amikor néhány heti utazás után hazaérsz, és örülsz, hogy megválhatsz a válladat húzó rengeteg csomagtól. Lerakod oda, ahol épp helyet találsz. Aztán ott is marad. Pofátlanul. Hiába mondod neki, hogy "sipirc", nem megy a helyére semmi. És szép lassan kitör a káosz. Mit szép lassan? Rád ront és lerohan.

No ez is ilyen volt.

Bali


Hurrá, legyen Bali. És elkezdett özönleni az információ. Addig is jött, de lassan, időnként 1-1.

A Döntés után viszont lehengerelt. Meg a problémák tömkelege is. Csak pislogtam és pörögtem a saját mókuskerekemben. Igen, pörgött az agyam egyfolytában, éjjel és nappal. És bizonyos gondolatok mintha dugóba kerültek volna. Gondolat-dugóba.

Ráadásul nem csak én egyedül szenvedtem ebben a kórban, hanem a Párommal mindketten.

Ekkor van szükség a dugóhúzóra. Vagyis inkább valakire, akinek van dugóhúzója, és nem fél használni 😉

Sőt, mi több, engem is megtanít a használatára.

Coaching


Nálunk ez a személy Széles Anikó volt. Kedves Barátnőm, aki coach.

Ilyen hihetetlen alázatot, türelmet, személyre szabott, és hatékonyan segítő, együtt érző figyelmet nagyon rég nem tapasztaltam már.

Tudod, amikor valaki TÉNYLEG Rád figyel. Nem saját magával van elfoglalva, nem a saját gondolatait és válaszait rendezgeti és foltozgatja - hanem MEGHALLJA, amit mondasz. Sőt még azt is, amit ki sem mondtál - de valahol ott motoszkált a hátsóagyadban. Nem is tudatosan. És ő reagál rá. Méghozzá úgy, hogy meghalld.

Finoman vezet, miközben végig azt érzed, pontosan az történik, ami Neked VALÓBAN A LEGJOBB. Nem az, amit ő gondol legjobbnak. Nem a saját véleményét erőlteti Rád, hanem segít megtalálni a Te VALÓDI UTADAT.

Anikót bátran és szeretettel ajánlom mindenkinek, aki Célokat akar kitűzni maga elé, hajlandó szembenézni önmagával és tenni azért, hogy elérje őket.

Széles Anikó: Iránytű coaching



Fénykép: Anikó honlapjáról


Ez a bejegyzésem eredetileg a Bali Szabi blogunkon jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése