2017. február 12., vasárnap

Élvezd az Életedet!

Tylli zaklatott volt.

- Mester! Annyi szörnyűség történik mostanában körülöttem! Párkapcsolatok zilálódnak szét, Családok hullanak darabjaira. Kiabálás, veszekedés, felelősségre vonás és kritika minden mennyiségben. Stressz és pörgés – senki nem tudja miért. Mintha az egész Élet egyetlen nagy fájdalmas seb lenne.

- Ez természetes.

Értetlenül nézett.





- Mi a természetes? Az, hogy az Élet fáj???

- Nem, dehogy. Az, hogy előbb meg kell tapasztalnunk a fájdalmat, a félelmet, a csalódottságot. Az tudja igazán értékelni a Boldogságot, aki már megjárta a Poklot. Az képes tudatosan az Öröm és a Szeretet mellett dönteni, aki már a saját bőrén érezte, milyen a mélységes magány.

Várt egy kicsit, aztán folytatta.

- És aki a legmélyebb fájdalmat tapasztalta, az tud leginkább örülni minden pillanatnak – ha eljut végre odáig, hogy a Boldogság mellett dönt. Az tudja megteremteni saját magának a Boldogság Szigetét.

- Saját magának megteremteni?

- Igen. Mindenki saját magának alakítja az Életét, csakhogy általában egyáltalán nem tudatosan. Az Emberek fájdalmat és félelmet tapasztalnak maguk körül, és azt gondolják, ennek így kell lennie. Pedig egyáltalán nem. A Boldogságot mindenki csak saját magának teremtheti meg.

Jelentőség-teljesen nézett rá.

- Élvezni akarod az Életedet? Akkor élvezd a Pillanatot, és tanuld meg tudatosan élvezetesre alakítani az Életedet! És aztán taníts meg az Élet élvezetére másokat is! Ez a te Küldetésed!

Még sokáig fülébe csengtek a Mester szavai.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése