2017. december 15., péntek

Kakasvér és virágszirom

Ha Balira szeretnél utazni, akkor mutatok egy szépséges információ forrást.

Karácsonyi ajándéknak is gyönyörű, hiszen Sebestény Anikó könyve maga a csoda!



Írtam róla néhány sort, nekem miért tetszik.



Érdemes elolvasni, nézegetni még akkor is, hogyha az Ember lánya /vagy fia 😊 / egyáltalán nem vágyik Balira, csak szereti a gyönyörű képeket távoli tájakról. Ha pedig vágyai netovábbja, hogy meg is látogasson egy ilyen szépséges, spiritualitással csurig töltött szigetet, akkor érdemes alaposan átböngészni, ugyanis telis-tele van hasznos információval, méghozzá letehetetlenül élvezetes stílusban.

Anikó ír az Emberekről, a közlekedésről, Bali történelméről, az itteni Emberek filozófiájáról és vallásáról,  az Ősök tiszteletéről, az egészségügyről és kórházról. De ír arról is, mi az összefüggés a rizs termesztése és az itteni mentalitás között. Szívet melengeti a naplószerű saját élmény beszámoló a könyv végén. Mire elolvassuk, egy kicsit már szinte Családtagnak érezzük magunkat, akik együtt izgulunk Anikóért, hogyan tovább 😊

A cím elsőre talán kicsit furcsa. Ha viszont elkezdjük olvasni a könyvet, akkor kiderül, mi a köze a   kakasvérnek és a virágsziromnak Balihoz, az ottani szokásokhoz, hiedelemvilághoz és valláshoz.

Én alig tudom letenni a könyvet. A Fiaink is már többször lapozgatták, olvasgatták. Annyira szépek Anikó fényképei, hogy már ezért is érdemes megvenni. A címlap fotó, a piros ruhás kislánnyal, a képek virágokról, emberekről, tájakról és szokásokról - mindez lenyűgöző!

Nekem nagyon tetszik.

Itt van az asztalom szélén, szeretem nézegetni.

Ha bele lapozok, egy kicsit meg is tanulhatok indonézül vagy balinézül, a benne található szótár segítségével.

Sokat megértettem az ottani Emberek szokásaiból, világlátásából az olvasmányos leírásokból.

Hiszen Anikó antropológus, így a dolgok mélyére ás - de mindemellett remek író, sajátos látásmóddal és humorral.

Ajándéknak is szívesen ajánlom könyvét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése