2018. május 19., szombat

Mire elég 25 év?



2018 május 29.

A 25. házassági évfordulónk napja.

Ebből az alkalomból készítettem egy kis visszatekintést.






Szóval ismét a kérdés:

Mire elég 25 év?

Elég arra, hogy lássam a Társam sok-sok örömét és fájdalmát. Sok testi-lelki kínját, és szárnyaló lelkesedését. Lássam töprengését és Út keresését.

Átéljem a türelmetlenséget, majd vegyek egy mély levegőt, és elérjem a türelem és együttérzés állapotát.

Megértsem, Ő is "emberből" van. Hogy nem tökéletes, és nem gombnyomásra működik.

Akárcsak én 😊

Rájöjjek, ha valamit nem úgy tesz, ahogy az szerintem jó lenne, vagy ha hibázik, akkor azt nem "ellenem" teszi. És főleg nem azért, hogy engem bosszantson.

Egyszerűen most itt tart,  most ezt tudja tenni.

Sokszor igen sokat kell várni (Neki is, nem csak nekem!) arra, hogy megérjen Benne valami, hogy meglássa,  merre tovább, hogy előrébb léphessen.

És bizony mindez ugyanúgy igaz fordítva is.

Hányszor állt mellettem értetlenül, mégis kitartóan, amikor keresgéltem a saját Utamat? Hányszor érezte magát tehetetlennek, mikor látta az én kínjaimat, és nem tudott mást adni, "csak" a saját együttérzését? És  milyen sokat jelentett nekem ez a "csak", hogy ott van mellettem!

Igen, szembenéztünk számtalan problémával és nehézséggel a 25 év alatt. Ezek a problémák mindig arra sarkalltak bennünket, hogy transzformáljuk őket feladattá, amit aztán közösen oldunk meg.

Ezek a közösen megoldott helyzetek kovácsoltak minket egy csapattá. A közösen megélt örömök segítettek átélni azt, hogy van miért dolgoznunk.

A hihetetlen mennyiségű, mély beszélgetés segített közössé formálni céljainkat. Így sosem éreztük  azt, hogy frusztráló kompromisszumokat kell hoznunk a másik javára, és a saját magunk kárára. Hiszen az őszinte kitárulkozás a másik előtt segített megláttatni a vágyainkat, és megtalálni a közös megoldást.

Az érintések szerepe mind a mai napig igen erőteljes a kapcsolatunkban. Ez a szavak nélküli megértés szintje. Egy kedves simogatás, egy futó ölelés,  egy mosoly,  egy apró csók sokszor többet mond minden szónál. Mély kifejezése és megerősítése a Szeretetnek és az összetartozásnak.


Drágám!


Imádom a humorodat, a mosolyodat, a lovagiasságodat és a nagyvonalúságodat.

Boldog vagyok, hogy a Gyermekeinknek olyan Édesapjuk van, akire felnézhetnek, akitől Emberséget, kitartást és segítőkészséget tanulhatnak, aki igazi Példakép lehet a számukra. A legnagyobb boldogság számomra, mikor látom, mennyire szeretnek Téged.

Sok mindent lehetett volna másképp, "jobban" csinálni. De ez a mi közös tanulási Utunk.

Minden egyes percéért hálás vagyok.

Köszönöm, hogy mellettem voltál, és vagy mind a mai napig! Hálás vagyok Neked, hogy láthattam a Te Utadat, hogy engedted meglátni a gyengeségeidet, a kétségeidet, és hogy bevontál engem a megoldás  keresésébe. Hálás vagyok Neked, hogy oly sok éve mellettem állsz, segítesz, és elfogadsz olyannak, amilyen vagyok.

Semmiért oda nem adnám ezt a 25 évet.

Szeretlek!








 Szíves kép forrása: Pixabay

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése