2018. június 2., szombat

Gamer-ből Helper. Zalaba Krisztián előadása



Hogyan jut el oda egy fiatal srác, hogy a videojátékok szeretetéből, a testvérével elindít egy jól működő vállalkozást?
Hogyan lép tovább, és épít fel egy - mára már több ezer főt számláló - közösséget, akiknek segít abban, hogy valóra váltsák álmaikat?

Az Otthontanulós Családi Nap vendége volt Zalaba Krisztián, blogger.





Krisztiánt évek óta követem.

Rengeteg blogbejegyzését és hírlevelét elolvastam, megnéztem a vele készült interjúkat, részt vettem előadásán, és személyesen is leveleztem vele. A szemem előtt bontakozott ki fejlődése, és e közben mélységes tiszteletet ébresztett bennem őszintesége, nyíltsága, tudása, és segítőkészsége.

Az utóbbi években rengeteg olyan blogbejegyzést tett közzé, amelyek olyan technikákról, illetve egy olyan világszemléletről szólnak, amelyek segítségével könnyebbé és hatékonyabbá tehetjük életünket.

Írt többek között arról, hogyan nyerte vissza idejét a Facebooktól, hogyan tanult meg meditálni egy egyszerű app segítségével, és milyen előnyökre tett szert a meditáció által. Írt arról is, hogyan épített be az életébe új, számára hasznos szokásokat, vagy hogyan építette fel saját vízióját arról, milyen életre vágyik, és ezt hogyan használja fel a mindennapokban arra, hogy megvalósítsa céljait.


Cikk a meditációról Krisztián Csináld meg! blogján


Azért hívtam meg előadóként a Családi Napra, mert úgy érzem, ő  egy nagyszerű példa arra, hová fejlődhet az ember, hogyha a saját szenvedélyét követi.

Ezen kívül Krisztián a saját példájával segíthet nekünk, szülőknek abban, hogy másképp nézzünk gyermekeink számítógépes játszadozására. Hiszen az ő életútja bebizonyítja, hogy NEM csak "elveszni" lehet a videójátékokban, hanem a videojátékok szeretetéből lehetséges felépíteni egy örömteli, sikeres életet, és rengeteg, értékes emberi kapcsolatot.

Krisztián beszélt az előadásában  arról, hogy a testvérével együtt kezdtek el információkat adni a hozzájuk hasonló videójáték rajongóknak. Felépítették saját blogjukat, és cikkeket közöltek a videójátékok és a hozzá kapcsolódó termékek minőségéről.

Ebből a tevékenységből épültek fel későbbi üzleti kapcsolataik, amelyre alapozva indították el első sikeres vállalkozásukat. Ahogy egyre jobban kitanulták a marketing szakmát,  később az ügyfeles megbízások mellett saját, külföldi weboldalakat indítottak.

Krisztiánban pedig néhány évvel ezelőtt felébredt a vágy, hogy más témakörben is kipróbálja magát, és segítséget nyújtson másoknak.

Ekkor építette fel Csináld meg! blogját, amely arról szól hogy ne csak álmodozzunk, hanem tegyünk is azért,  hogy valóra váljon az, amire vágyunk.

Krisztián Fb oldalához zárt csoport is tartozik, ahol élénk, egymást segítő közösségi élet folyik


Az előadás végén feltettem Krisztiánnak egy kérdést:

Mi szülők hogyan segíthetünk a gyermekeinknek, hogy a függőség helyett a saját értelmes és szabad életük felépítésére használják fel a számítógépet?

A válasza röviden összefoglalva az volt, hogy nagyon fontosnak érzi, hogy az ember szabadon dönthessen, hibázhasson, majd szabadon levonhassa a saját következtetéseit - már gyerekként, majd fiatal felnőttként is. Így válik képessé arra, hogy felülbírálja korábbi döntéseit, és ha szükséges, változtasson a viselkedésén. Így ébred fel a saját, belső motivációja a változásra, a fejlődésre, ami a saját útját és a saját céljai elérését szolgálja.

Köszönet Krisztiánnak, hogy elfogadta a meghívásunkat az Otthontanuló Családi Napra! Igen értékes előadást kaptunk Tőle.

Krisztiánt az alábbi felületeken érheted el:



Minden.Egyes.Nap. Facebook oldal





A képekért köszönet Zalaba Krisztiánnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése