2018. november 15., csütörtök

Homo Digitalis Nomadus

Ez a cikkem először Miklós Bali Szabi blogján jelent meg, 2016-ban.

Most a Járatlan Utakon fesztivál digitális nomádság témája kapcsán ismét aktuálissá vált 😊

Akkor még nem írtam bele, de most hozzátenném azt is, hogy családdal is lehet utazni és digitális nomádkodni. 

Sokan azt gondolják, hogy digitális nomád csak gyerek és partner nélküli fiatal lehet, akinek még nincsen semmilyen kötöttsége. Sőt, a szabadság meghatározása is úgy él emberek fejében, mint kötöttségektől MENTES állapot.

Én újra definiálnám mind a két fogalmat.

A Szabadság számomra az, amikor magam döntöm el, mit vállalok fel, és mit nem. Én döntök - és nem mások, helyettem. A magam céljai érdekében tevékenykedek, és nem kényszerűen cselekszem mások céljai érdekében. Nem kötöttségektől mentes állapot, hanem belsőleg tápláló, önként vállalt kötelezettségekkel teli helyzet.

A digitális nomádság és az utazás pedig számomra a Családi Csapatépítés egyik formája. Sok-sok-sok beszélgetéssel, közös tervezéssel, és a saját Álmaink iránti közös munkával. Nem a tökéletesség egyik formája, hanem a mindig, mindenhol jelen levő fejlődési lehetőség kiaknázása.
És akkor az eredeti cikk:

Új Emberi faj van kialakulóban: a Digitális Nomádok 😊

Ők azok, akik belső késztetést éreznek arra hogy sokat utazzanak, bejárják a Föld eldugott és/vagy kevésbé eldugott sarkait, új Emberekkel, új helyzetekkel, új kultúrákkal és szokásokkal ismerkedjenek meg, és nyitott szívvel közelítsenek a "MÁS"-ság felé.

Ráadásul nem átallják a csomagjaikat laptopokkal és egyéb kütyükkel súlyzózni, és úton-útfélen dolgozni.

A leglehetetlenebb helyeken és pózokban találkozhatsz Velük, amint a képernyőbe mélyedve püfölik a billentyűzetet, vérmérséklettől függően hevesen vagy finomabban.

Egy biztos. Ha épp dolgoznak, akkor elmerülnek a saját, belső Világukban. Mélyen. Hogy miért? Mert élvezik, amit csinálnak.

Nincs főnök, nincs külső kényszer, nincs fix munkahely és munkaidő - de fix fizetés sem.

Ellenben van Szabadság, Felelősség, Ön-bizalom - hogy bárhol a Világon meg tudnak élni. Annak belső érzése, hogy VAN TUDÁSUK és TEHETSÉGÜK, amelynek segítségével mindenhol megtalálják a számításaikat, és meglátják a lehetőségeket.

Felvállalják félelmeiket, - és szembe néznek velük.

Felvállalják a nehézségeket, a problémákat - és Feladatot gyártanak belőle.

Felvállalják az Álmaikat - és Célt formálnak belőle.

Mindemellett szívesen segítenek egymásnak, másoknak, szívükön viselik a Föld sorsát, öko-tudatosak, sokan vegetariánusok, jógáznak és meditálnak.

Van mit tanulni Tőlük.

Jobb lesz a Világ Általuk.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése