2018. december 3., hétfő

Digitális nomád kerekasztal 2018. november

A Járatlan Utakon fesztiválon "Digitális nomádság és "Gyerekkel utazni" témában kerekasztal beszélgetésen vettünk részt.

Mind a két napon volt mindkét téma, mi a digitális nomád témában szombaton, a gyerekes utazás témában vasárnap voltunk jelen. Néhányan a Digitális nomádok - Családdal a világ körül Facebook csoportunkból is ott voltak a közönség sorai között, aminek nagyon örültünk.

A szombati napon öten jöttünk össze, hogy válaszoljunk az érdeklődők kérdéseire - és a véletlen úgy hozta, hogy nagyon különböző területekről, különböző szemlélettel tudtuk bemutatni, milyen is a digitális nomád életmód. Így nagyon széles spektrumot láthattak, hallhattak az érdeklődők.

Dallos Zoli (egyik beszélgető társunk) érdeme, hogy készült egy videó felvétel a beszélgetésről.




Sok témát érintettünk, onnan kezdve, milyen munkát lehet, érdemes digitális nomádként végezni (mit szeretsz annyira, hogy az álom-tengerparton is tudj dolgozni?), milyen formában lehet ilyen munkát végezni, hogyan-honnan lesz netünk a világ túlsó felén, hogyan osszuk be az időnket, mi van, ha megbetegszünk, hogyan gondoskodjunk magunkról, és hogyan oldjuk meg az iskoláztatást, hogyha családdal utazunk.

Nagyon inspiráló volt ebben a csapatban dolgozni, sokat készültünk előre a többiekkel, és számunkra is nagyon hasznos volt ez az együttműködés!

A közönség nagyon aktív volt, sokat kérdeztek, és sokan tettek hozzá hasznos megjegyzéseket is.

Miklóst és engem arra motivált ez a nagy érdeklődés, hogy a következő Járatlan Utakon fesztiválra már workshoppal készülünk a témában, ahol elsősorban ahhoz szeretnénk hozzásegíteni a résztvevőket, hogy megtalálják a saját digitális nomádságukhoz vezető útjukat.

Ha Te is szeretnél elindulni ezen az Úton, gyere el a 8. Járatlan Utakon fesztiválra, 2019. február 23-24-én, és jelentkezz időben a workshopunkra, amelyről nemsokára Facebook eseményt fogunk hirdetni. (A fesztivál résztvevői részére ingyenes a workshop, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött.)

A 8. Járatlan Utakon fesztivál Fb eseményét itt találjátok.


Várunk szeretettel!

A digitális nomádság kerekasztal résztvevői voltak:

Karsai Nóra        La Pellegrina

Szabó Elvira       Vargabetűk blog

Dallos Zoltán      Zoltán Dallos.com

Hidvégi Miklós   Bali Szabi blog

és jómagam 😊









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése