2018. február 7., szerda

Veldeni ősz

Ismét munkaszabadságra mentünk, most Ausztriába.

Családi csapatépítő munka 😊

Remek helyet találtunk Veldenben.

Barry Memle Hotel, Velden, közvetlenül a Wörthi tó partján.
Egy remek őszi akció miatt - és talán az itt zajló átépítéseknek köszönhetően is - nagyon jó áron fogtuk ki a tóparti strandszakasszal rendelkező hotel-aparthotel egyik apartmanját.Ugyan már cseppet sem volt strandidő, így fürödni nem tudtunk, mégis gyönyörű néhány napot töltöttünk itt, félig munkával, félig kirándulással.


Szerencsére az átépítés zaja egyáltalán nem volt zavaró, és semmiben nem korlátozott bennünket.
Ilyen meleg színű ajtón át léphettünk be a saját birodalmunkba.
Tessék belépni!
Az apartman gyönyörű tiszta, tágas, napos szobákkal rendelkezett.

Az egyik hálószoba a három közül

Így dolgozunk 😊


A jól felszerelt konyhában minden megvolt, amire szükségünk lehetett a néhány nap alatt. Hűtő, mosogatógép, edények, étkészlet, vízforraló, mikró, kávéfőző...

Még mosogatószer, mosogatógép por is volt, nem kellett a néhány alkalom miatt nekünk venni.A közlekedő és a gardrób olyan tágas volt, hogy otthonra is ilyet kívánnék 😊
A fürdőszoba két mosdóval, a kád körül elhúzható átlátszó kádparaván, így nem úszott a padló.
Folyékony szappan, Wc papír - minden volt. És persze patyolat tisztaság.
És a terasz! Szintén napfényben fürdött, mint a szobák. Egy kis sövény tette intimmé a kíváncsi szemek elől.Játszótér is volt - de a Fiúk ebből már kinőttek. Bár a trambulin nem lett volna rossz. Egy kicsit kicsi volt ugyan, de nem ez volt a legfőbb baja, hanem az, hogy szakadt volt a hálója. Talán az építkezés után felújítják...Biciklit is kölcsönözhettünk volna, de mi messzebbi célpontokat választottunk, így autóval és lábbusszal közlekedtünk 😊
Ha valaki az étteremben étkezett, akkor közvetlenül a tóparton épült teraszon nézegethette evés közben a csodás panorámát. Az étterem előtt van a kicsiny, de barátságos strand a napozó mólóval. Napágyakat is lehet bérelni.A mólón kellemes üldögélő helyek vannak.


A hotelnek saját, fedett úszómedencéje és wellness részlege is van, szaunával. infraszaunával és gőzkabinnal. Ezekről fontos tudni, hogy a szaunás rész egész éjjel nyitva van - a medence azonban 8 órakor bezár. Ezt azonban külön kérdésünkre is elfelejtették elmondani, csak annyit mondtak, hogy a wellness non-stop nyitva van. Így fordulhatott elő, hogy Dávid bement úszni - de mi már nem tudtunk utána bemenni. A személyzet nem volt túl kedves, bocsánat kérés helyett minket hibáztattak.

El is gondolkoztam rajta, hogy egy ilyen hotel, amelynek a tulajdonosa nagyon jól érzékelhetően minden apró részletre gondosan oda figyel, és az egész hely sugározza a gondoskodást - mennyire ki van szolgáltatva az alkalmazottak nemtörődömségének???

A hely maga nagyon, de nagyon tetszett, és szívesen ajánlom mindenkinek, aki szereti a tópartot, a gyönyörűséges hegyekkel koronázva, a tágas és jól felszerelt apartmant, ahol a közelben ráadásul remek bevásárlási lehetőségek vannak az étkezéshez.

Maga Velden egy ékszerdoboz, én gyerekkorom óta szeretem. Még a Keresztapám hozott ide először, aki a Klagenfurtban élt, Keresztanyámmal.

Keresztanyám most halt meg, Keresztapám már régen Odafentről vigyázza a lépteimet.

Hála és köszönet Nektek, hogy annyi szépet mutattatok meg nekem annak idején!Az osztrák kirándulásainkról majd legközelebb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése